MÖT mathias nohlborg,
sales manager PÅ VISKAN

snabba puckar och bra dialoger


Hej Mathias!
Du har varit på Viskan i dryga 3 år. Vad är din huvudsakliga uppgift som Sales Manager på Viskan?


Jag sysslar huvudsakligen med nykundsbearbetning och försäljning och min uppgift är att ta in nya kunder till Viskan. Mina arbetsuppgifter är att träffa och prata med företag som har behov av en ny e-handelsplattform. Det senaste året har de flesta möten skett digitalt, till skillnad från tidigare då var det mest fysiska möten, men jag längtar tillbaka till att återigen få träffa människor på det sättet igen Jag tycker det är inspirerande att besöka verksamheter där man kan se hur stor nytta de skulle ha av en e-handelsplattform som Viskan.


Vad är roligast och jobbigast med dina arbetsuppgifter?

Det roligaste är när jag och kunden har nått ett samförstånd och vi är överens om hur vi skall se till att utveckla deras verksamhet och jag skapat ett förtroende så att de skriver avtal med Viskan. Det är roligt med försäljning och att föra en fruktsam dialog med människor, att ringa in deras behov. Många gånger att det är snabba puckar. Men det är stor skillnad i komplexitet i olika case. Inget case är det andra helt likt och det tar väldigt olika lång tid till beslut, vilket gör säljprocessen utmanande, utvecklande och stimulerande.

Hur ser du på utvecklingen inom e-handel, vad har hänt under dina 3 år i branschen?


Jag hade sparsamt med tekniskt kunskap om e-handelsbranschen när jag började. Det som har hänt är att jag har lärt mig otroligt mycket om e-handelns ekosystem och vilken utmaning det är att få till bra flöden. Som tur är jobbar jag ju för ett företag som är duktiga just på det. Det har varit en stor tillväxt inom e-handel under denna tid. Senaste tiden har B2B blivit mycket viktigt. Inom B2B handlar det mycket om att digitalisera processer och inte fullt lika mycket om nykundsrekrytering, som det gör inom B2C e-handel.


Hur ser du på Viskans roll i det framtida e-handelslandskapet?


Vår roll kommer att bli ännu större och starkare bland de olika plattformar som finns, det är jag övertygad om. Kvalitet och leverans vinner alltid i längden och vårt erbjudande är väldigt attraktivt. Vi är extremt starka inom omnikanal och det skall bli spännande att få ut vår e-handelsplattform med vårt nyutvecklade CMS tillsammans med Instorefunktionerna i ännu större skala. Vi är helt unika i vårt erbjudande till retailföretag.


Avslutningsvis, berätta lite om dig själv och vad tycker du är riktigt roligt att göra. 


Jag är 44 år, bor i Borås med min fru och vår femåriga dotter. Vi har sommarstuga i Varberg som jag hänger mycket i, och på fritiden spelar jag en del padel. Jag gillar att umgås med vänner och familj. Padel är en favoritsport. Det tycker jag är riktigt skoj även om jag vet att jag inte direkt är ensam om det.


5 snabba


Vitt eller rött? Rött

Träning eller Slappa? Träning

Sommar eller Vinter? Sommar

Action eller Thriller? Action

Iphone eller Android? Android

VILL DU VETA MER OM VISKANS PRODUKTER?
KONTAKTA MIG!

KRISTIAN ERLÉN

Key Account Manager

Kristian.erlen@viskan.se

+46 793 13 25 01

Uutiskirje

Ite Wiki

Viskan Oy Ab Keskuskatu 3a 00100 Helsinki +358 20 735 3410 info@viskan.fi