MÖT melina langelotz,
web marketing coordinator PÅ VISKAN

Nervös över att börja på en ny arbetsplats helt digitalt


Hej Melina, berätta lite om vem du är.


Jag bor på landet med min familj som består av min sambo, våra tre barn och en liten ettrig hund. På fritiden tränar jag på gym och hade det varit lite mer normala omständigheter så träffar jag gärna vänner, äter god mat eller reser.


Du började i maj på Viskan och har sedan start arbetat på distans. Hur har det varit att börja på ett nytt arbete mitt under en pandemi?


Först var jag väldigt nervös över att börja på en ny arbetsplats helt digitalt utan de fysiska mötena med nya kollegor. Men jag tycker det har gått superbra och det tog inte lång tid innan jag kände mig som en i gänget. Nu känns distansarbetet helt naturligt och lika normalt som något annat, men självklart längtar jag tills vi alla kan ses på kontoret.


Vad har du huvudsakligen sysslat med fram till nu?


Jag har varit med och gjort ett omtag kring Viskans marknadsstrategi och hur vi kommunicerar och framställer Viskan utåt i våra kanaler. Just nu håller jag på att bygga om vår site, vilket är superkul!


Utöver det så är min huvudsakliga uppgift att vara spindeln i nätet och se till att vi följer vår marknads- och aktivitetsplan. Det innebär att jag samlar in content och tar fram bildmaterial, för att sedan sammanställa allt och publicera i våra sociala kanaler och på vår hemsida.

Vad är roligast och mest utmanande med dina arbetsuppgifter?


Det roligaste med min arbetsroll är att få möjlighet att vara kreativ och ta fram idéer för olika kampanjer eller annonseringar, tillsammans med mitt team. Jag gillar den kreativa processen där vi bollar idéer och strategier om hur vi kan öka Viskans marknadsandelar, så att fler får ta del av vår fantastiska e-handelsplattform. Jag kan ärligt säga att vårt CMS är det bästa CMS:et jag har arbetet med!

Den mest utmanande delen är att synka allt och få alla att lämna in sitt material i tid. Alla har så mycket att göra så det vill till sig att ligga på. 


Hur ser du på utvecklingen inom e-handel?


Ett citat som jag ofta har med mig är att “utvecklingen har aldrig gått så snabbt som den gör nu” och det spelar ingen roll om vi sa detta för 10 år sen eller om vi säger det idag. Digitalisering och e-handel kommer aldrig att stanna av, det räcker att se tillbaka på året som har gått och att ta exemplet ovan, där jag börjar på en arbetsplats helt på distans.

Det kommer alltid att vara otroligt viktigt med valet av e-handelsplattform och det jag kan säga säkert är, att om man väljer Viskan så är man i trygga händer, för här stannar aldrig utvecklingen och vi ligger alltid i framkant.


Hur ser du på Viskans roll i det framtida e-handelslandskapet?


Självklart ska vi bli marknadsledande och vara förstahandsvalet hos vår målgrupper. Vi är duktiga på det vi gör, men har tidigare inte varit så bra på att berätta det och tagit plats i medielandskapet.


Har du några förebilder som påverkat dig?


Jag har nog ingen specifik förebild, men några som jag tycker får oförtjänt lite hyllning är alla våra influencers, speciellt kvinnorna. Man väljer ofta att förminska deras yrke, istället för att lyfta vilka otroligt drivna affärskvinnor de är. 


5 snabba


Vitt eller rött? Hellre öl :)

Träning eller Slappa? Träning

Sommar eller Vinter? Sommar

Action eller Thriller? Action

Iphone eller Android? Iphone

VILL DU VETA MER OM DIGITAL MARKNADSFÖRING?
KONTAKTA MIG!

GUNILLA ESBJÖRNSSON

Online Growth Manager

gunilla.esbjornsson@viskan.se

+46 709 72 92 20

Uutiskirje

Ite Wiki

Viskan Oy Ab Keskuskatu 3a 00100 Helsinki +358 20 735 3410 info@viskan.fi