Rekordsnabba leveranser med Shop online InStore

I takt med att kundernas förväntningar på snabbare leveranser ökar, ställs allt högre krav på effektiva logistiklösningar och bakomliggande system. Inför julhandeln lanserade Hemtex konceptet Shop online InStore, som innebär att kunden väljer vilken butik man vill hämta sitt paket i och beställer utifrån just den butikens sortiment. På så sätt kan ordrar levereras på mycket kort tid, då butiken fungerar som satellitlager från e-handeln och hanterar plock och pack.

Att knyta ihop e-handel och fysisk butik innebär många fördelar i form av snabbare leveranser, ökad kundtillströmning till butik mm. Click & Collect (utlämning i butik), Pick & Pack (plock och pack i butik), Returns (retur i butik på vara köpt online) och nu senast Shop online InStore (handla butikssortiment online), är alla delar av Viskans InStore-koncept som Hemtex använder.

SHOP ONLINE INSTORE - SÅ HÄR FUNGERAR DET

När kunden har valt i vilken butik man vill hämta beställningen identifierar de bakomliggande systemen lagret för den aktuella butiken, och webbshoppen visar upp de varor som finns i det aktuella butikslagret. Vid lagd order får butiken besked om att plocka och packa ordern och har ett bestämt antal öppettimmar på sig att plocka och packa. När ordern är rapporterad klar sänds meddelande (sms) automatiskt till kund att beställningen finns att hämta i butiken. På så sätt kan beställningar levereras på mycket kort tid efter det att ordern har lagts.

WIN-WIN FÖR KUND OCH BUTIK

För kunden är det ett stort värde att kunna få paket levererade mycket snabbt. För butiken är det betydelsefullt att få in kunden i butiken, vilket genererar möjligheter till inspiration och merförsäljning och bidrar till att motverka butiksdöden. Dessutom är det positivt ur ett miljöhänseende då antalet transporter kan minskas, då leveranserna grundar sig i befintliga logistikflöden till butik.

Me Viskanilla yhdistämme verkkokaupat myymälöihin. Toimitamme edistyneet ohjelmistoratkaisut verkkokauppaan, omnichanneliin ja kestotilausliiketoimintaan. 

UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tuoreimmat uutiset sähköpostiisi

Viskan Oy Ab

Hämeentie 157, 00560 Helsinki, Finland 

+358 207 353410

myynti@viskan.fi